Innspillingen av den tiende sesongen av «Norges vakreste eventyr» var over i mai og ikke lenge etterpå ble deltakerne Mali Fjogstad Nielsen og Marius Chr. Dietrichson et par.

– Vi var ikke så begeistret for hverandre i starten av innspillingen, men det forandret seg etter hvert, sier 21-åringene.

– Får vi se noe flørting i løpet av «71 grader nord»-sesongen?

– Jeg er redd for det ja, svarer Dietrichson med et lurt glis.

Skulle ikke finne noen

I første episode av «71 grader nord» som ble vist mandag kunne seerne få med seg at den da single Mali Fjogstad Nielsen uttalte at hun ikke var ute etter å få seg en kjæreste i realityserien.

– Ja, det gikk ikke helt som jeg hadde sett for meg. Men jeg ble ikke med på «71 grader nord» for å finne noen, presiserer Fjogstad Nielsen.

Til tross for at lagene i begynnelsen av årets «71 grader nord» er kjønnsdelt, ble Marius Chr. Dietrichson trukket ut til å være med på jentelaget. Det er han svært glad for.

– Jeg var veldig heldig og hadde håpet på å få en god tone med jentene, forteller han.

På do i bøtte

Det var ikke ingen av deltakerne som måtte forlate konkurransen i første episode mandag. Derimot ble en person «merka». Det betyr at Linn Gjerstad skal kjempe for plassen sin mot tre andre senere i sesongen.

– Jeg så at den kom. Jeg skjønte tidlig at jeg lå dårlig an, forteller Gjerstad som kommer fra Stavanger.

Gjerstad er tidligere turner og beskriver sin styrke som eksplosiv. Ryggsekkbæring og utholdenhet derimot er ikke helt «hennes greie». Under seilbåtetappen i første episode ble hun i tillegg liggende kvalm i båten.

– Jeg syns det er ubehagelig å gå på toalett i en bøtte foran masse folk og kamera. Dermed bestemte jeg meg for å ikke drikke noe særlig, forklarer Gjerstad som tror hun rett og slett ble dårlig på grunn av dehydrering.

– Jeg har vært mye på båt tidligere og aldri før var sjøsyk.

Ikke sett programmet

Linn Gjerstad beskriver beslutningen om å være med på «71 grader nord» som impulsiv og 31-åringen har ennå ikke sett en hel episode av realityprogrammet. Dermed visste hun ikke helt hva hun skulle forvente av turen.

– Jeg tenkte ikke så mye på allianser. Jeg tenkte først og fremst på om jeg var god nok til å få være med. Men jeg hater smiskere og jeg hater å bli smiska for, så jeg var nok den siste som tok del i alliansene, forteller Gjerstad.

116,8 meter plaster

«71 grader nord-pappa» Tom Strømnæss var selvsagt også tilstedet under ti-årsjublieumet.

«71 grader nord» er den første realityserien som har gått sammenhengende i ti år på samme kanal og Strømnæss har vært med fra starten i 1999. Totalt har det blitt spilt inn 111 episoder.

Da vi snakket med prosjektlederen under Gullruten i mai i år, var Strømnæss akkurat tilbake fra innspillingen av årets sesong som er to uker lengre enn den normale månedslange konkurransen.

– Med all respekt for Bergans og våre samarbeidspartnere; Klærne er nå i ferd med å ramle fra hverandre, humret Strømnæss den gang.

På ti år har 127 deltakere vært med på «71 grader nord» og programmet har underholdt 42 millioner nordmenn. Og med såpass mange knall, fall og gnagsår er det til sammen blitt brukt 116,8 meter plaster.