De som øynet en stor konsertopplevelse på Hovefestivalen har måttet vente lenge på dagspassene. Fredag åpnet de lukene, men tiden er knapp.

– Vi legger ut et svært begrenset antall med dagspass, og vil i utgangspunktet selge flest mulig ukespass, sier daglig leder Morten Sandberg.

Fokus på festival

Økonomisk ville det nok lønne seg å selge flere dagspass. Det er Sandberg lite interessert i.

– Det har vært stor etterspørsel etter dagspassene, men vi ønsker å holde fokus på festivalopplevelsen. En ordentlig festival er en opplevelse fra du kommer første dagen til du drar. En dagspass-besøkende får ikke den opplevelsen, forklarer Sandberg.

De som kan sette av en uke til den ferske festivalen får oppleve mer enn bare konserter.

– Vi har brukt store ressurser på innhold og scenografi. Vi har restauranter, puber, og rundt 200 kunstnere og artister på festivalområdet. De store bandene trekker dagsbesøkende, men ingen band skal være større enn selve opplevelsen, slår Sandberg fast.

– Vi skal være annerledes enn byfestivalene.

Konsertkabal

Øyafestivalen la dagspassene ut for salg den 13. mars, men også her har konsertprogrammet latt vente på seg.

– Når vi har drøyd med informasjonen er det fordi vi ikke har hatt programmet klart tidligere, forteller pressesjef Jonas Prangerød.

– Ofte er det slik at vi har sikret oss artistene, men ikke hvilke dager de skal spille på. Med 60 artister er det en kabal som skal gå opp. Også i forhold til hva som passer best med artistenes spilleplaner.

Byfestival

Øya er en byfestival og kun konsertdelen av festivalen holdes i Middelalderparken. Resten av arrangementene holdes rundt om i hovedstaden.

Prangerød regner med at mellom 30 % og 40 % av passene som selges hvert år er dagspass. For de som ikke har planene for sommeren klare er det ikke for sent å legge inn en konsertopplevelse i Oslo.

– Festivalpassene selges ut tidlig på våren, men vi har dagspass til salgs ganske langt ut på sommeren, sier Prangerud.

Han advarer likevel mot å vente for lenge dersom det er ett spesielt band som lokker til scenekanten.

– Når de store artistene kommer på plass selges billettene unna.

Hvor?

Fredag fikk de første artistene plass på Hovefestivalens program, som oppdateres på nettsiden. Festivalen holdes fra tirsdag 26. juni til lørdag 30. juni.

De som vil sikre seg en god plass på festivalområdet og gjøre seg kjent med terrenget kan ta del i Santhansfeiringen lørdag 23. juni. Da åpnes konsertområdet for publikum.

Øyafestivalen tar over Middelalderparken i Oslo fra 6. agust til og med 11. august. Konsertprogrammet oppdateres på festivalens nettside over de neste to ukene.

Quartfestivalen inntar Kristiansand i sommerdagene 2. juli til og med 6. juli. Program og billettinformasjon er klart på nettsiden.

Oslofestivalen Norwegian Wood er nesten ferdig spikret og holdes i Frognerbadet fra torsdag 14. juni til søndag 17. juni. Programmet oppdateres på nettside.