KRISTIANSAND: — Dette er ikke noe vi budsjetterer med, men vi håper å få det til i samarbeid med noen, sier festivalsjef Daniel Nordgård.

Det har i høst vært klart at Quartfestivalen ønsker sterkere tilstedeværelse i sentrum for i større grad å kunne profilere seg som en byfestival.

Et av leddene i den nye strategien er å etablere en scene, eller et aktivitetsområde i sentrum av Kristiansand.

— Det er ikke noen hemmelighet at vi ønsker oss krysset mellom Vestre Strandgate og Dronningensgate. Der har vi lyst til å sette i gang et arrangement, selv om det ikke er avgjort om det blir livemusikk, eller andre aktiviteter, sier Nordgård.

En av utfordringene Quartfestivalen står overfor er at krysset er en av de alternative atkomstveiene ved brannutrykning. En annen utfordring er at det kan bli nødvendig å leie parkeringshuset Parko som dominerer det aktuelle krysset.

— Hvis ikke det lar seg gjøre å bruke dette krysset, sikter vi på et alternativ ned mot containerhavna, sier Nordgård.

Hvor mange, og hvilke scener som ellers vil bli brukt på Odderøya de fire dagene festivalen varer i sommer, er ennå ikke klart. I fjor var det konserter både på Idrettsplassen, i Bendiksbukta, på Odden og i Hallen på Odderøya. Om en eventuell scene i byen vil påvirke scenetallet på Odderøya er ennå usikkert. Hvor mange scener festivalen totalt skal disponere er også uklart, men ifølge Nordgård er avgjørelsen tatt. Han vil bare ikke ut med den.

— Styret har bestemt dette for lenge siden, men vi har lyst å lansere alt samtidig, sier Nordgård.