Bruce Springsteen & The E Street Band starter Europa-turneen på Pink Pop-festivalen i Nederland 30. mai. Gjengen kommer til Bergen 9. og 10. juni, og nøyaktig hva fansen får servert er høyst usikkert. Sjefen har nemlig gitt publikum uvanlig mange spesielle sanger på den pågående turneen i USA. Springsteen har blant annet plukket fram flere gamle rockegodbiter, og denne uken fikk fansen høre bandets versjon av «Mony Mony», opprinnelig innspilt av Tommy James and the Shondells. Et videoopptak av den sangen finnes på Springsteens offisielle nettsider.

Wild thing

Springsteen og gjengen har også plukket fram Troggs-klassikeren «Wild thing», og til og med en versjon av ZZ Top-låten «I'm Bad, I'm Nationwide» har de forsøkt seg på. På tidligere turneer har Sjefen oppfordret fansen om å ta med plakater med ønskesanger påskrevet. På den pågående turneen har imidlertid coversangene vært en større snakkis enn gjemte klassikere fra Springsteen-klassikeren. Ifølge Reuters har Ramones-låten «I wanna be sedated», The Whos «My Generation», og The Kingsmens «Louie, Louie» blitt spilt.

Bar-band?

Tidligere har Springsteen omtalt sitt faste backingband som «the greatest bar band in the land», og ifølge Reuters er dette en klisterlapp gitarist Niels Lofgren ikke har noe imot.

– Det finnes bare ikke bar-band av dette kaliberet med en slik leder som vi har. Men, ja: Vi lærte alle å spille i coverband, forteller han.

Samleplate

I forbindelse med den kommende turneen i Europa gir Springsteen ut en nye samleplate spesielt rettet mot det europeiske publikummet. Platen inneholder følgende sanger:

1. Blinded By the Light

2. Rosalita

3. Born to Run

4. Thunder Road

5. Badlands

6. Darkness On the Edge of Town

7. Hungry Heart

8. The River

9. Born In the USA

10. I'm On Fire

11. Glory Days

12. Dancing in the Dark

13. The Rising

14. Lonesome Day

15. Radio Nowhere

16. Long Walk Home

Bonuslåter:

17. Because the Night (Live)

18. Fire (Live)