BIRKENES: – Det er avdekket materialsvikt i et støttestag, som medførte at to av mastene knakk. Vi tar ingen sjanser når det gjelder sikkerheten til hverken artister og publikum. Mastene og seilet har derfor blitt tatt ned. Folkefesten fredag og Birkelandsdagene går som planlagt, sier kulturleder i Birkenes kommune, Wenche Flaa Eieland.

Den 300 kvadratmeter store seilduken, som fungerer som et tak på Tobias jord, var et flott skue da det ble satt opp mandag kveld. Tobias jorde, som er Birkenes kommunes tusenårssted, skal etter planen innvies med stor gratiskonsert førstkommende fredag.

– Så snart nye, forsterka og kvalitetssikra master og støttestag er på plass vil seilet komme opp igjen. Vi er usikre på når vi får det til, men det skjer ikke før helgas Birkelandsdager, sier Flaa Eieland.

Den nye møteplassen, som er en utendørs konsertscene midt i Birkenes sentrum, er en gave som er finansiert av Birkenes Sparebank og et spleiselag mellom fylke og kommune. Konserten med Torstein Sødal, Vamp og bygdas egen Venke Knutson og hennes kor fra «Det store korslaget» vil gå som planlagt fredag.

– Det viktigste nå blir at mastene blir kvalitetssikret, slik at vi ikke får noen ulykker, sier hun.