KRISTIANSAND: Bostyrers mistanke ble utdypet av advokat Kai Knudsen, da han la frem to rapporter til Kristiansand tingrett i ettermiddag.

Bostyreren har allerede fått midler fra Justisdepartementet for å granske mulig økonomisk kriminalitet. Politiet på sin side er foreløpig noe avventende.

— Vi er orientert om bostyrers synspunkter, og vi venter på rapporten fra ham og ikke minst fra boets revisor. Når revisorrapporten kommer skal vi vurdere hvilke tiltak politiet skal gjennomføre, sier overbetjent Gjert Erik Karlsen ved Agder politidistrikt.

I det ene selskapet, Quart Event AS, viser bostyreren til at det er betalt ut vel syv millioner til tre artister, og at det er trukket skatt på over en million. Pengene er ikke innbetalt til skatteoppkreveren.

Bobehandlingen har også avdekket at det er betalt penger til artistene direkte fra andre personer og andre selskaper. Det gjelder Arild Buli og hans selskap Arbu AS. Frivillige som jobbet på festivalen skulle få et festivalpass til en verdi av 2.500 kroner. Bostyreren minner om at dette er en trekkpliktig naturalytelse som skal innberettes og beskattes.

Kontantomsetningen viser at det er en kassemanko på over 570.000 kroner. Bostyrer mener det er brudd på ligningsloven og at Quart Event AS har brutt aksjeloven fordi selskapet ikke hadde egenkapital til å møte det økonomiske ansvar Quartfestivalen medførte.

I selskapet Quart Service AS (salg av mat og drikke) ble det budsjettert med en omsetning på 15 millioner og kostnader på 6,5 millioner. Regnskapet viser henholdsvis 6,7 og 3,5 millioner.

Det viser seg også at selskapet Quart Service AS ikke er registrert i avgiftsmantallet slik at nesten 1,7 millioner i moms åpenbart ikke er innbetalt til skattemyndighetene.

Kristiansand kommune gav også selskapet Quart Servering AS skjenkebevilling. Dette selskapet og organisasjonsnummeret til selskapet eksisterer ikke. Kommunen har derfor gitt skjenkebevilling til et fiktivt selskap.

Budsjettene for Quartfestivalen forutsatte en omsetning på 108,5 millioner, inkludert ti millioner i offentlige tilskudd. Driftskostnadene ble anslått til 102,3 millioner.

Ifølge regnskapene til Quart Event AS ble billettinntektene 14,5 millioner og kostnadene 37,7 millioner.