Phoenix

Caledonien Hall

lørdag kl. 00.30. En kombinasjon av Quarts vane med at det franske bandet ble booket til festivalen før de ble så utrolig populære som de nå har blitt, samt at de forlangte å spille innendørs, gjorde at den en time korte konserten hadde blitt plassert på Caledonien Hall isteden for et større sted.

Phoenix kunne fint fylt Royal Albert Hall. De få heldige som kom seg inn i tide fikk oppleve et fransk band i storform, som kvitterte for den hjertelige mottagelsen fra et ekstatisk publikum med å spille sine to største hits «Too Young» og «Everything Is Everything» aller først i settet. En litt uvanlig ting å gjøre. Platene til Phoenix er så elegant produserte og fulle av lekre små detaljer at en del av dette er nødt til å forsvinne på live-fremførelsene, til tross for at kvartetten var utvidet med ekstra gitarist og keyboardist. Og derfor ble Phoenix noen ganger hørende ut som et dyktig Phoenix— coverband.

Når det er sagt, var dette uansett en fantastisk konsert, der vokalist Thomas Mars og resten av Phoenix benyttet seg av sin unike bruk av brudd, hooks og poppete gitarer for å få låtene til å bli mest mulig dansbare. De lyktes over all forventning. Mer Phoenix senere, takk. JAKOB BERG