ÅSERAL: Det var en vakker og stemningsfull åpning de rundt 300 fremmøte fikk oppleve etter en 700 meter lang ferd inn i fjellet.

En fargerik og høystemt lyssetting inne i Skjerka kraftstasjon la en flott ramme rundt en spennende musikalsk aften, og det var aldri noen tvil om at publikum likte det de hørte.

Lokale toner

Øyvind Omnes fra Grendi i Setesdal fikk æren over å åpne den musikalske biten av festivalen. Med gitar og kraftig røst sjarmerte han publikum med folkemusikk fra store deler av verden. Applausen runget i fjellveggene, og publikum lot seg lett begeistre av den lokale åpningen.

— Dette var jo overraskende bra, skryter Sven Haraldsen fra Åseral. Han har tatt turen for å oppleve den helt spesielle stemningen inn i kraftstasjonen, og han er ikke et sekund i tvil om at det var verdt turen.

— Jeg har ikke vært her inne før, men dette er jo helt fantastisk fint, smiler han og ser seg beundrende rundt inne i fjellet.

Eikerapen har i år gått aktivt inn for å være en pådriver for lokale artister fra Sørlandet, og spesielt fra indre Agder. Og har derfor prøvd å booke flest mulig lokale artister til festivalen.

Verdensvant fortsettelse

Arild Andersen & Kirsten Bråten Berg Quartet fortsatte festen med en flott kombinasjon av vakker folkemusikk og spenstige jazztoner. Bråten Berg åpnet med et kved som tok pusten fra de fleste, og applausen lot ikke vente på seg.

Andersen er kjent som en av verdens fremste bassister og jazzmusikere, og det var knyttet store forventninger til hans besøk i Åseral. Han trengte ikke mange minuttene på scenen for å overbevise publikum med sin særegne kombinasjon av folkemusikk og eksperimentell jazz.

Høye forventninger

Og sjefen sjøl, Tor Åge B. Eikerapen var strålende fornøyd med åpningen av årets festival.

— Det var veldig gøy med en skikkelig god lokal åpning. Nå har vi fått myknet opp publikum, og nå er det bare å dra på videre, sier han og sprudler nærmest over av forventning. Fjorårets festival var en gedigen suksess for den lille bygda, men Eikerapen er ikke i tvil om at årets festival vil bli en enda større opptur.

Festivalen har allerede fått et godt rykte på seg langt utover landegrensene, og det er påmeldt festivaldeltakere både fra Tanzania, Kroatia, USA, Tyskland og England.