KRISTIANSAND: Rygnestad sa dette under sin prosedyre ved rettssakens avslutning i Kristiansand tingrett i dag.

— Skaden skjedde under tumultene som oppstod under basketaket, og det har ikke vært noe forsett fra tiltaltes side. Han har bare forsvart seg, og dermed skal nødvergeparagrafen komme til anvendelse, sa Rygnestad som dermed krevde full frifinnelse av Thoresen Hværsaagod.

Aktor Robert Hovland mener radiokjendisen Espen Thorsesen Hværsaagod skal dømmes til 90 dagers ubetinget fengsel for vold.

Hovland la fram påstanden i Kristiansand tingrett onsdag formiddag, i rettssaken der radiokjendisen er tiltalt for å ha slått forfatteren Morten Jørgensen under Quartfestivalen i fjor. Jørgensen har fått knukket kjeven på tre steder.

Aktor ber retten legge vekt på politiforklaringene til de to jentene som vitnet tirsdag. Da de vitnet husket begge to svært lite om slag, hvem som kunne ha slått eller hvordan slagene falt. Men i politiforklaringene, som ble opptatt i oktober i fjor, var jentene noe mer presise.

— Aktor gjør bare jobben sin, sier Thoresen Hværsaagod til Fædrelandsvennens nettavis som kommentar til påstanden om 90 dagers ubetinget fengsel.

Han forteller at Jørgensen senest tirsdag kveld sendte en ny tekstmelding til en av Thoresen Hværsaagods venner, som han oppfattet som en fortsettelse av svertekampanjen.

I retten i dag uttalte lege Per Skjelbreid at skadene Jørgensen har fått kunne kommet fra hva som helst, mens et annet vitne har slått fast at det var Jørgensen som angrep først.

Det samsvarer med Thoresen Hværsaagods egen forklaring i retten tirsdag. Han hevder å ikke ha slått i det hele tatt, og antydet en teori om at Jørgensen har fått seg påført denne skaden på egenhånd, og lagt skylda på Thoresen Hværsaagod.

Dom i saken faller 30. september.