Det finnes forsvinnende få gode, bærbare strategispill. Advance Wars til GameBoy Advance har vært unntaket som sto ut som en supernova blant stearinlys, og nå har serien beveget seg over på Nintendo DS. Som før spiller du en gjeng munnrappe, unge kommandanter som kontrollerer militærstyrkene i en krig mot de invaderende imperialistene, The Black Hole. Spillet er turbasert. Når du kjemper kan du bevege styrkene dine et bestemt antall ruter på slagmarken, avhengig av om det dreier seg om infanteri, artilleri, kavaleri, luftforsvar eller marine. Deretter angriper du. Så er det fiendens tur, og slik går det slag i slag, til en av sidene ikke har så mye som en fotsoldat igjen.

Det høres kanskje enkelt ut, men det som er oppsiktsvekkende med Advance Wars Dual Strike er at det faktisk er fullt på høyden med mange strategispill til pc. Dybden i spillet er imponerende, og hvert eneste slag krever at du tenker nytt. Du har masse forskjellige styrker å velge mellom, og det er sjelden nok å samle en haug med tanks, renne i synet på fienden og satse på at det går bra.

Hver av kommandantene har sine fortrinn, så det gjelder å velge med omhu, basert på situasjonen du står overfor. Noen er gode i nærkamper, mens andre er livsfarlige med artilleri mellom hendene. Overgangen til DS er helt genial. Du dirigerer styrkene med stylusen på den nederste skjermen, mens den øverste skjermen vanligvis er satt av til informasjon. Av og til kan du spille to slag samtidig, ett på hver skjerm. Du trenger ikke å ha spilt noen av de tidlligere Advance Wars-spillene før, Dual Strike bruker de første slagene til å lære deg alt du trenger på en måte alle kan forstå. Den overdrevne bruken av slang er kanskje litt irriterende, men det er også litt morsomt med meldinger som, Word. That'll probably cut down on casualties and stuff. Hvis man ser bort fra lommesjakk, finnes det ikke noe bedre bærbart strategispill enn Advance Wars, og liker du strategispill er dette et absolutt must.

TORE SAND

Advance Wars Dual Strike

Nintendo

Sjanger: Strategi

Alder: 3+

Plattformer: Kun Nintendo DS