OK, du har riktig nok muligheten til å skru på alle slags eksotiske hjelpefunksjoner som styrehjelp, bremsehjelp og til og med autopilot, men med den slags juks koblet inn, føles det som om du kjører med støttehjul på skinner, og du får ikke egentlig noen særlig god følelse av å vinne.

Nei, av med juks og fanteri, tenkte jeg, her skal det kjøres Dodge Viper GTS-R som gutta gjør det. Resultatet var at jeg kom meg nøyaktig til enden av tribunen ved siden av startfeltet før det første hjulet trillet hjelpeløst ut til høyre og traff autovernet samtidig som sikten ble blokkert av svart røyk fra en totalhavarert motor. GTR er nemlig så vanskelig at det kun egner seg for ihuga tilhengere av kjøresimulatorer. Det er helt essensielt å ha en eller annen form for analog kontroll tilkoblet, som ratt og pedaler eller en gamepad, da over 600 hestekrefter under panseret gjør de merkeligste ting med bilen når gassen er en tast på tastaturet og du gir flatt jern hver gang du trykker den ned.

Det er ingen tvil om at GTR er realistisk, men som dataspill er det litt igjen til toppnivå. Du får for eksempel ikke noen belønning for å gjøre det bra, rent bortsett fra plasseringen i ligaen. Personlig synes jeg litt av moroa er å bygge seg opp en kjørekarriere fra bunnen og stadig få bedre biler og nye baner. Det blir liksom ikke like moro når godteributikken hver dag er åpen med et stort I DAG: GRATIS-skilt utenfor.

Men bevares, er du ute etter en racing-simulator som får andre simulatorer til å virke som Mario Kart, er dette det optimale innen genren. Eller for å si det på en annen måte, syntes du Burnout 3 var helt konge, tror jeg nok ikke dette er spillet for deg.

GTR FIA GT Racing Game

Simbin/Pan Vision

Genre: Racingsimulator

Alder: 3

Plattformer: Kun PC

TORE SAND