Foto: Scanpix

Torsdag, fredag og lørdag er Kaizers på Vega, men allerede søndag kommer mer norsk blod. For Thomas Dybdahl har også sine danske fans. Han har som Kaizers, også satt opp ekstrakonserter i København og opptrer i Vegas store sal 10. og 11.desember. Den 12. desember er han i Århus.

Vega-konsertene gir noen kroner til Dybdahl. Den største salen tar rundt 1500 tilskuere. Dybdahl-billettene koster 160 danske kroner, og det gir en bruttoinntekt på rundt 262.000 norske kroner.

Fornøyd med salg

Platesalget til Thomas Dybdahl i Danmark er ikke høyt, men relativt sett gjør han det likevel bra.

— Han har solgt rundt 5000 av sin siste utgivelse. Det er regnet som bra for en norsk artist i Danmark. Danmark er i tillegg blitt rammet kraftig av nedgangen i albumsalget, så vi er fornøyd med salget til nå, sier manager Kenneth Andersen i Stageway.

Andersen sier det merkelig er at Dybdahl selger flere konsertbilletter enn plater.

— Det er litt uvant, det pleier ikke være slik.

USA neste

Dybdahl har fått gode kritikker flere steder i løpet av turneen, og bandet har spilt seg varme på den ni uker lange turneen de har vært på. Det eneste som skiller Norge fra for eksempel Danmark, er alderen på publikummet.

— Det er ikke så bredt som i Norge. De fleste som kommer på konsertene er mellom 18 og 35 år, sier Kenneth Andersen.

Etter jul blir det ikke mye hvile for Thomas Dybdahl. Til neste år er det blant annet planer om turneer både i USA og Europa. Flere land skal også få glede av platen.

— Den siste plata skal ut i USA, England, Tyskland, Østerrike og Sveits. Thomas Dybdahl skal i tillegg spille på en del festivaler hjemme og i utlandet. Det blir ikke så mange i Norge, men noen blir det, sier Kenneth Andersen.