Fredag åpner utstillingen med arbeider fra de fire kunstnerne i Ekserserhuset. Utstillingen åpnes av kulturdirektør Stein Tore Sorthe.

— Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Det er ganske monumentale arbeider, sier Marianne Laukvik, kunstnerisk leder for prosjektet

Murmaleri

Rolina Nell fra Nederland har laget et murmaleri, og Vygintas Orlovas fra Litauen har samlet inn lyd og bilder fra Kristiansand som presenteres i en soundscape. Kinga Kovács har laget en installasjon med symboler fra Norge og Romania, mens Ana Paula Garcês Carvalho de Sousa e Costa Rodrigue fra Portugal har laget et stort anatomisk menneskehjerte i stoff. I tillegg stiller Irene Myran og Elin Igland ut tekstilkunst.

Kunstnernettverk

I to måneder har de fire kunstnerne bodd og jobbet i Kristiansand gjennom CreArt, et EU-støttet kunstnernettverk. Kristiansand er en av 12 europeiske byer som deltar i prosjektet.

Tema for oppholdet har vært tekstilkunst. Billedkunstner Borghild Unneland har vært en del av prosessen frem mot utstillingen som representant for tekstilkunst i Norge. Lørdag, dagen etter åpningen av utstillingen, vil hun presentere de ulike kunstverkene i utstillingen.