Show

Hurra for Andersen

Med Rune Andersen og Espen Beranek Holm, G.T. Ugland og Odd Erik Ognedal

Agder Teater, Kristiansand

For aldri har Rune Andersen vært i større slag enn på scenen i går kveld. Fra å være en herlig imitator og showmann, god blant de gode, ser vi ham nå som en suveren entertainer på vei mot det aller høyeste nivået. Han synger i showet sitt om å stå på tå, for da blir han større — men denne gangen er han ikke bare stor - han er plutselig enorm.

Og med kroppen full av nye og herlige stemmer. Her ramler de fram gjennom Åge Hareides uttaking til nytt landslag og gjennom sokneprest Gelius' kjendisdyrkelse i Vålerenga kirke. Biskop Stålsett er her, Rimi-Hagen, Mulla Krekar, Espen Benestad/Esther Pirelli, Jon Lilletun, Lars Sponheim og humorkollega Dagfinn Lyngbø. Egne sekvenser får Fedon Lindberg i praktfull gresk dans - og ikke minst Erna Solberg som inviterer til en kraftig leksjon på kjøkkenet.

Det er ufattelig tett mellom høydepunktene. Ett av de store (blant de store) er showfrekvensen med George W Bush. Med musikk og heftig lysdesign dundrer det av gårde - mens presidenten synger «Good morning Bagdad» og andre gode, amerikanske pop-kampsanger.

Denne gangen er det ikke Rune som er Kongen. Den rollen er overlatt til talentfulle Espen Beranek Holm som i dette showet har fått en mer fremtredende plass med flere uhyre bra imitasjoner. De to utgjør en morsom «kongeklubb», de kongeliges eget svar på Torsdagsklubben. Sammen er de også i en sketsj fra Ringenes Herre, og her som i showet for øvrig er tekstene poengfylte og med suveren snert. Tekstredaktør Knut Nærums kraftige klo fornemmes stadig. Han presser det beste ut av de mange tekstforfatterne. Slik som regissør Alex Scherpf presser det beste ut av dem på scenen.

Dette er også - og ikke minst - et musikalsk show. Stor vekt er lagt på musikken, og de største popmelodiene behandles like selvfølgelig suverent som imitasjonene. Rune synger både som en gud og som Odd Nordstoga. Og publikum svarte med stående applaus.

Hurra for Andersen!