— Vi baserer oss på ideen om slow food som kommer sykt fort på bordet, sier Rikard Klungland. Ildsjelen bak det som skal bli Onkel Aksel Musikkbistro står i de gamle lokalene til Pir6 og gestikulerer. Inntil juni i fjor var dette lokalene til den SiA-drevne studentpuben Pir6, med scene i 2. etasje for arrangørklubben Trash Pop. Siden da har lokalene stått tomme og stille.

Dette tok slutt mandag, for da startet omfattende ombyggingsarbeider. Selskapet Onkel Aksel Drift AS fått leie lokalene av eierne i Havnekvartalet, og det første som røyk var trappa opp til 2. etasje. Snart skal også kjøkkenlokaler bygges inn.

Kumpaner

— Vi skal ha alt på 220 kvadratmeter her i første etasje, og til sommeren får vi byens fineste uteservering, sier Klungland. Han har selskap av Kent Jøran Eide som er en av flere medeiere i Onkel Aksel Drift. De andre heter Harald Messel, Petter Gordon Jensen og Haakon Johannessen.

Konseptet blir en videreføring av utestedet de samme kumpanene drev på Benny's Rock House i ti måneder fram til sist august. I løpet av denne tida ble det ifølge Klungland arrangert hele 96 enkelstående konserter.

Lekestue

— Et slikt tall er det egentlig ikke noen andre som kan vise til i denne byen, sier han. Livescene blir det også hos Onkel Aksel, og bandene som kommer skal fremdeles være hentet fra rockens tyngre sjangre. Menyen skal bestå av «ordentlig mat for ordentlige folk», med opptil flere allergitilpassede tilbud.

— I kjelleren skal vi innrede Onkel Aksels Lekestue som selskapslokaler, sier Klungland. Han kan også fortelle at husleievilkårene er betraktelig billigere enn det forgjengeren Pir6 hadde. Dyr leie var en av faktorene som bidro til at stedet måtte legge ned.

Vi vet ikke når vi er ferdige til å åpne, men den offisielle overtagelsen er om en måned, sier Klungland.