Et imponerende stykke arbeid ligger bak denne lange og omfangsrike utgivelsen. Bli med Ole Aa. Brattfjord på tur i Setesdal.

Lydbildet og produksjonen kan høres litt tam og fattigslig ut til å begynne med, men etter hvert som historiene og melodiene setter seg, framstår de 17 låtene som en innholdsrik og rotekte reise. "Ei plate om røter og tilhøyrighet" er undertittelen til "Dalen vår". Flere av tekstene tar utgangspunkt i Brattfjords bakgrunn og oppvekst i nedre Setesdal.

Men dette handler nesten like mye om gode historier fra landsbygda. Om folk, natur og religion, gjerne knyttet til bestemte personer. Det hele kan i utgangspunktet høres litt for snevert ut, litt for lokalt, men alle som har vokst opp i ei norsk bygd kan finne referanser og gjenkjennelsespunkt her. Derfor er tekstene mer allmenngyldige enn man i utgangspunktet skulle tro.

oleaabrattfjord.jpg

Stemmer fra dalen kommer inn som stikk og stilig krydder mellom mange av låtene. Og tekstene er nok viktigst her, og det er som historieforteller og lyriker Ole Aa. Brattfjord har sin store styrke. Melodiene er ikke like interessante og spennende hele veien, men de er likevel med på å skape en atmosfære som er behagelig og aldri påtrengende. På en lett og ledig måte får vi mye fint gitarspill på låter som veksler mellom vare og vakre viser, pop, country og litt folkemusikk. Lørdag 9. juni blir det offisielt plateslipp i fjellhallen til Setesdal mineralpark på Auensneset i Hornnes. Det blir sikkert en frodig og flott konsert. Flere rundt omkring bør også få anledning til å høre dette verket etter hvert. Det er mange som er glad i dalen sin og bygda si.