KUNSTPOP

KAJA BREMNES

Hun vil mye, og lykkes med noe av det hun forsøker seg på.

Etternavnet gir løfter og bud om noe bra. Kaja Bremnes fra Harstad (23) er datteren til Ola Bremnes, men stilmessig plasserer hun seg langt unna både far, tante Kari og onkel Lars. Kaja Bremnes maler med store og brede pensler, og hun skaper og danner et musikalsk lappeteppe inspirert av artister som Björk og Kate Bush.

Låten «Peanuts And Jellybeans» er forførende og sterk. Det er mange av de andre låtene også, men Kaja Bremnes sine store ambisjoner står også av og til veien for å kommunisere godt nok med lytteren. Noen av låtene fremstår som uferdige og rotete. Men kunst behøver ofte godt med tid før mottakeren absorberer skjønnheten og uttrykket. Så dette er kanskje et album som vokser seg bedre etter hvert. La oss åpne for det.

Produsent og musiker, Andreas Mjøs, fra Jaga Jazzist er svært delaktig, også når det gjelder arrangementene. Det bobler og koker med et vell av instrumenter og korister, og albumtittelen er nok ironisk ment. Her er det ikke mye «La La La», men antakelig mye som vil vokse seg stort og større etter mange høringer.