Christel Alsos fra Fauske i Nordland går i dybden på noen av våre mest kjente julesanger.

Det er en krevende øvelse. Men det var vel slik det måtte bli, for Christel Alsos sitt artisteri har alltid vært blått og melankolsk. Hun åpner like godt med "Deilig er jorden" i en stille og fredfull versjon. Den sakrale stemningen settes med andre ord umiddelbart. Som lytter vet man på en måte hva man får etter det.

Sakralt, altså. Et stille drama mellom Christel Alsos sin store stemme og musikernes tunge, forsiktige og dempede avtrykk. Kirkeorgel, pluss litt mer. Det låter nok bedre og mer passende når julen er her, og ikke i førjulstidens hektiske hverdag. Og det låter nok aller best i en kirke når man har behov for og et ønske om å finne ro og fred i sjela.

Hun kjører løpet helt ut i denne stillferdige dramatikken. Christel Alsos lar seg heller ikke friste til å bygge opp "O helga natt" til et avsluttende crescendo som mange andre har gjort. Den eneste gangen hun virker litt løssluppen og lystig er på "Jul, jul, strålande jul", uten at hun virker særlig sprudlende og energisk der heller.

ChristelAlsosCover.jpg