Dette må være årets mest overraskende comeback. I positiv forstand. Det er ti år siden forrige album. Da hørte vi en desillusjonert artist som virket mett, uinspirert og lei. På "The Next Day" får vi oppleve det motsatte.

For her er Bowie tilbake sammen med ringreven og produsenten Tony Visconti. Han og musikerne fyller Bowies låter med vellyd og fylde, og vi får på mange måter et tverrsnitt av musikken som har gjort den levende legenden så stor siden han platedebuterte i 1967.

davidbowie.jpg

Coveret er et gjenbruk av klassikeren "Heroes", med et hvitt merke som dekker over det meste. Det er satt en svart strek over tittelen "Heroes". Men nå er David Bowie en oppegående helt igjen med et fristende knippe låter med mer enn ålreit variasjon.Den siste singelen, "The Stars (Are Out Tonight)", er en fryd for øret, og på "Valentine’s Day" er han i det fengende pophjørnet slik han var det tidlig på 70-tallet. Den mektige balladen "(You Will) Set The World on Fire" er et annet høydepunkt. Men det er bare å kose seg med hele pakken. 66-åringen vil antagelig oppleve en ny vår denne våren.