Det gjør alltid godt å høre stemmen til Sondre Bratland og på felespillet til Annbjørg Lien. Slik er det også her der duoen dykker ned i dype, historiske røtter og inn i skattkammeret av norske salmer og folketoner. Sangeren og spellemannen Tallak Hoslemo, og sangerne Ingebjørg Liestøl og Ragnar Vigdal, er sentrale kilder for Bratland og Lien. De får også sin fortjente omtale i det fyldige og informative heftet som følger med denne CD-produksjonen.

Produsent Bjørn Ole Rasch får ”Alle vegne” til å høres viktig ut fra første til siste tone. Det damper av autoritet, innsikt og kunnskap hele veien. Samtidig mangler dette nesten timelange albumet noe løssluppent og lekent som kan skape dynamikk og variasjon.

Det er fint å høre sanger og salmer som tittelkuttet, ”So rodde dei fjordan” og ”Dagsens auga sloknar ut”, men totalt sett blir dette litt for smalt for sitt eget beste. Bratland & Lien har bestemt seg for å gjøre dette så nakent og organisk som mulig. Man kan ikke kritisere dem for det, men det blir ikke lett å trekke til seg nye og unge lyttere i dette sobre og minimalistiske uttrykket.