VENNESLA: – Vi kan være utrolig stolte av skolekorpset i Vennesla og vår stabile, dyktige dirigent som år etter år står på til beste for barn og ungdom i Vennesla kommune, leste ordfører Nils Olav Larsen opp fra begrunnelsen under kulturkvelden i kulturhuset fredag kveld.

Neste år er det 30 år siden Geir Bårdsen gikk inn i korpsarbeidet i bygda med hud og hår og masse musikkglede. Siden har han tilbrakt utallige kvelder og helger på korpsøvelse.

Da var han 22 år, men han synes ikke å gå ut på dato på en god stund ennå. Han betegnes som ildsjel, stor inspirator og dyktig musikalsk leder.

– Alle skal med

Ifølge juryen jobber Bårdsen utrettelig for å rekruttere nye barn og unge til Vennesla skolemusikkorps, i skarp konkurransen med andre fine fritidssysler i kommunen.

– I løpet av alle disse årene har hundrevis av ungdommer vært innom denne aktiviteten og fått en solid og grundig musikkopplæring i et trygt og godt miljø der mottoet er «alle skal med». Her finnes ikke noen reservebenk, sa ordføreren i begrunnelsen.

Dirigenten omtales som lett å samarbeide med, og flink til å få med seg foreldre og andre ledere. Til tross for trange lokaler og kummerlige fasiliteter har korpset holdt stand.

– I løpet av de siste 30 årene har mange skolekorps i Norge måtte legge ned grunnet dårlig rekruttering, men her i Vennesla har vi hele tiden hatt et flott korps i full aktivitet med aspiranter, juniorkorps og hovedkorps, fortalte Larsen.

Krus og stipend

Bårdsen har vært ansatt i en liten stilling gjennom kulturskolen, men har lagt ned atskillig mer tid enn dette.

Han har også vært utøvende musiker, har spilt trombone i VK Brass og vært med på oppsettinger som «West Side Story» og «Like til Betlehem».

Fredag kveld ble det også delt ut kulturkrus til Gunstein Vetrhus, Ingrid Hodnemyr, Julegada ved Odd Grønberg, Green Carnation, Echo-festivalen og Ole Louis Lilløy.

Kulturstipend ble tildelt Elias Tchaba (Unge Beirut), Nora Ånonsen Chayed og Leander Wachendorf, mens idrettsstipend ble tildelt Camilla Nygård og Hanne Sløgedal.

Det er Levekårsutvalget, ledet av Inger Turid Tonstad (KrF), som er jury for kulturprisen.