— Improvisasjon og teaterlek er noe av det mest populære for tiden, og vi har hentet inn et virkelig stjernelag når vi skal gjøre det hos oss, sier festivalsjef Torolf Kroglund i en pressemelding.

Under årets Ibsen- og Hamsundager skal komikerne og skuespillerne Harald Eia, Helen Vikstved og Thorbjørn Harr se på Henrik Ibsens litteratur med nye øyne. De skal bruke improvisasjonsteater og sitt humoristiske skråblikk.

— Det finnes så mye symbolikk hos Ibsen. Mange enkle bilder som plutselig får en dypere mening. Det er svært effektfullt i teatret. Men det er også en gullgruve for oss som skal tøyse med det, sier Eia.

— Nettopp fordi det Ibsen skrev hadde så høy kvalitet, så krever det at vi også tøyser med høy kvalitet, - og det skal vi prøve å få til, mener Harr.

Trioen har fått forholdsvis frie tøyler, og festivalsjef Kroglund forventer at både improvisasjon og aktualitet blandes inn i showet.

— Hvis vi først skal tøyse med Ibsen, så må det et stjernelag til for at det skal bli bra. Og vi er svært opptatt av at det skal være kvalitativt godt, samtidig som vi også er opptatt av nye vinklinger og ikke bare spille «for menigheten», sier Kroglund.

Thorbjørn Harr skal også lese et utdrag fra Knut Hamsuns «Paa gjengrodde stier» under festivalen. Sammen med Aslak Hartberg fra Klovner i kamp blir det også en konsert med det nye prosjektet «Harr&Hartberg synger Saabye», der de to spiller låter basert på nyskrevne tekster av Lars Saabye-Christensen.

Festivalen arrangeres fra 9. til 16. august.