Målet for filmcampen, som arrangeres på Dømmesmoen i Grimstad fra 23. til 27. juni, er at filminteressert ungdom skal kunne få møte andre likesinnede, samt utforske, jobbe og lære fra hverandre.

— Jeg vokste opp i Grimstad, og det var musikk- og idrettsarrangement og religiøse tilbud, men lite eller ingenting om visuell fortelling, sier John H. Nomedal, som arbeider i Kulturtjenesten i Grimstad.

Filmcampen er et samarbeid mellom Kulturtjenesten i Grimstad, Samsen Filmverksted og Sørnorsk filmsenter. Arrangementet har fått 30.000 kroner i støtte fra hver av de tre fylkeskommunene Vest-Agder, Aust-Agder og Telemark, samt kroner 145.000 fra Film & Kino. I tillegg har Grimstad kommune stilt Dømmesmoen tilgjengelig.

— Det blir to dager med innføringskurs, før de skal lage kortfilmer. Filmene som lages skal legges inn i Hoves app, slik at alle festivaldeltakere kan se dem, sier Nomedal.

Kristian Landmark, Stephan Hergel, Ulrikke Benestad, Vegard Landsverk, Iain Forbes, Ola Røyseland, John H. Nomedal og Jan Rune Blom er hentet inn som kursholdere. De skal ha kurs innenfor emnene regi og filmskuespill, manus, filmfotograf, produsent/film management, etterarbeid og animasjon.