DJ Inti er en av flere aktive DJ-er i Kristiansand. Her på Sørlanet i 2012. Foto: Privat

Selv om lokale platesnurrere mener nivået er høyt på utøvere, er det praktisk talt umulig å leve av DJ-kunsten i Kristiansand, ifølge lokale Inti Ortega Gallegos, kjent som DJ Inti.

— De fleste som virkelig vil leve av å spille musikk ute må søke lykken i Oslo eller utlandet. Man kan tjene litt her i byen, men ingen her lever godt av dette yrket kun her. Problemet er at det er fravær av en klubbscene, sier DJ Inti.

Mangler klubbscene

Han trekker også fram lokale DJ.RE.NO som en inspirasjonskilde.

— All ære til han som har fått flere spillejobber i utlandet. Men generelt vil jeg si at nivået på DJ-er i byen er skyhøyt. Palmesus er flinke til å booke lokale DJ-er, men jeg synes de bør bli enda bedre. Frk.Larsen er også flink til å generere flere spillejobber for lokale utøvere.

DJ.RE.NO deler også samme oppfatning om klubblivet i Kristiansand.

— Det er for lite klubber her til å leve av det. Man kan tjene litt ved å spille på faste utesteder her, men for å gjøre det til et levebrød må man komme seg til en større by. Spillejobber i utlandet er også et bra alternativ, sier den respekterte DJ-en som kommer til å bo i varmere strøk gjennom vinteren.

Flere vil ha alternativ musikk

Radio Sør lanserer et nytt radioprogram på lørdager fremover, hvor de lokale talentene DJ Kristian Nystad og José Zapata får spilt alternativ house og disco til massene.

— Dette blir noe helt nytt. Folk er vant til å høre på NRJ og de typiske låtene som går om igjen hele tiden. Vi kommer til å satse på house, disco og mer beats, sier Nystad til Fædrelandsvennen.

Ansvarlig redaktør i Radio Sør, Tore Mydland, sier at han har troen på alternativ musikk på radioen.

— Veldig mange vil ha alternativ vorspielmusikk, spesielt på lørdager. Derfor har jeg troen på at Nystad og Zapata kan bringe en ny dansbar sound til lyttere. De er dyktige til å mikse låtene sammen.

Verdensmesteren fra Kristiansand

Nystad legger til at Kristiansandstalentet DJ.RE.NO har inspirert flere og satt Kristiansand på DJ-kartet.

— Han fyller jo klubber på Ibiza og han har blitt verdensmester i det anerkjente DJ-mesterskapet Movida Corona World Championship i Stockholm. Det står det respekt av, sier Nystad.

Remi Nordhaug, kjent som DJ. RE.NO, har spilt med verdenskjente utøvere som Avicii, DJ Mangoo og duoen Spencer & Hill. Nå er han klar for flere spillejobber på Ibiza.

— Nå er jeg klar for å flytte til Ibiza noen måneder. Jeg lever av å være DJ nå, så jeg fokuserer fullt på det, samt å produsere min egen musikk.

Selv om Nordhaug liker best å spille på nattklubber i Ibiza, trekker han likevel fram det gode samholdet i DJ-miljøet i hjembyen.

. - Det er en sammensveiset gjeng i Kristiansand som alle har den samme interessen. Her er det nykommere, og respekterte DJ-veteraner som foreksempel Hans Wikstøl, kjent som Hans Majestet. Det er et bra samhold mellom oss.