Målet med DigitaltMuseum er at norske museers samlinger skal være lett tilgjengelig for alle interesserte, uavhengig av tid og sted. Derfor har flere museer digitalisert sine kunstsamlinger. Håpet er at samlingene skal være enklere å bruke til studier, undervisning og bildesøking. Det legges ut informasjon om hvert kunstverk, og det er også åpent for å legge igjen kommentarer.

Universitetet i Agder (UiA) la nylig ut 82 fotokopier av sin store samling av beatkunst. Ansvarlig for prosjektet ved UiA, Mette-Line Pedersen, har jobbet med dette i over ett år.

— Det er viktig å få formidlet kunsten, og målet er at all kunst ved UiA skal publiseres på DigitaltMuseum. Andre institusjoner kan oppdage beatkunstsamlingen og be om å få den utstilt, og masterstudenter kan oppdage noe nytt de kan skrive masteroppgave rundt. Vi har et ønske om å få vist kunsten til et større publikum, sier Pedersen til Fædrelandsvennen.

Hun er fornøyd med resultatet.

— Jeg gleder meg til å fortsette med å legge ut mer av UiAs kunstsamling. Det er spennende at dette er noe som kan deles på Facebook. Da jeg la ut lenke til samlingen fikk jeg straks flere gode tilbakemeldinger.