8. mars er sesongstart for Lyrisk Tapas. Denne gang på Håndverkeren.

— SKMU skal bygge barnemuseum i den salen vi var i, så vi måtte finne et annet sted. Håndverkeren er et fint lokale, forklarer Irene Gressli Haugen, avdelingsleder for Norsk Forfattersentrum Sørlandet som arrangerer Lyrisk Tapas.

Agnes Ravatn kommer 8. mars. Foto: Agnete Brun

Agnes Ravatn er første forfatter ut. Hun har gitt ut flere kritikerroste og prisbelønnede essaysamlinger. Hun ble nominert til Brageprisen i 2011 for «Folkelesnad», og fikk Språkprisen samme år. I fjor mottok hun Hestenesprisen.— Hun er en tøff dame. Hun er morsom og har en skarp penn, men med «Fugletribunalet», som hun skal lese fra, viser hun en ny side av seg selv, sier Gressli Haugen.

15. mars kommer Heidi Sævareid, som har fått mye omtale for sin bok «Spranget», som handler om ungdomstiden i Filadelfia-meningheten i Kristiansand. Sævareid var Bragepris-nominert i fjor, og er nominert til Kulturdepartementets debutantpris i år. Lørdagen etter kommer forfatter og fotograf Morten Øen, som tar med sin siste diktsamling «Så langt nattens hell». Øen har mottatt både Oktoberprisen og Halldis Moren Vesaas-prisen.

— Jeg håper alltid på mer publikum, men vi har bra besøk til å være et litteraturprogram, sier Gressli Haugen, og anslår besøket til å være stabilt mellom 30 og 60 personer.