APPLAUS: Her har regissør Lisa Kent, musikalsk ansvarlig Håkon Berge, kostymedesigner Ingeborg Kvamme og lysdesigner Torkjel Skjærven kommet på scenen for å motta applaus sammen med ensemblet. Foto: Kjetil Samuelsen

KRISTIANSAND: — Jeg er veldig lettet nå. Jeg våknet opp i dag uten stemme, det hører du gjerne, sier Elverum med svak stemme til Fædrelandsvennen backstage, etter at premieren på "Evita" er vel gjennomført.

— Jeg har tilbrakt min dag hos doktoren. Men det var bare å gi gass, legger hun til.- Hvilke medisiner har du brukt i dag da, for å bli klar?

— Jeg har brukt alt det norske apotek har å by på. I tillegg har mine kolleger hatt mange gode kjerringråd. Så det har vært mye rart, sier hun.

EVITA: Ann Christin Elverum imponerer med sangstemmen sin i rollen som Eva Peron. Til tross for at hun i dag våknet uten stemme. Dette bildet er tatt på presseprøvene sist fredag. Foto: Torstein Øen

Og trolig var det ingen i publikum som merket noe til Elverums stemmeproblemer. Hovedrolleinnehaveren sang så selv Madonna hadde blitt imponert, og etterpå vanket det stående applaus for Elverum og kollegene.— Jeg tror det gikk bra, og jeg føler meg lettet nå. Første og andre akt går så fort, at jeg rekker ikke å tenke, sier hun.

I rollen som Eva Peron må Elverum gjennom flere kostymeskift, og det gikk ikke mange minuttene av forestillingen før svetteperlene lyste i panna.— Det er som en liten maraton. Noen skift er på scenen, noen er bak. De korte, der jeg har 15-25 sekunder, er harde. Om jeg ikke klarer dem blir det fort stille i salen, sier hun og smiler.

— Hva tenker du om fortsettelsen nå?

— Den gleder jeg meg veldig til. Bare stemmen blir ordentlig, så kan vi begynne å leke med dette, avslutter hun.