KRISTIANSAND: I dag ble de nominerte for Sørlandets Litteraturpris kjent. I kategorien skjønnlitteratur, finner vi Øystein Hauges bok "Stilleben", Gaute Heivoll og boka "Før jeg brenner ned", Karl Ove Knausgårds bøker "Min Kamp 4" og "Min Kamp 5", og debutant Benedicte Meyer Kronebergs bok "Ingen skal høre hvor stille det er".

— Det er alltid hyggelig å bli lagt merke til, og at noen liker det man har gjort. Det er en anerkjennelse til mitt arbeid, og jeg synes det er veldig flott, sier Gaute Heivoll til fvn.no.

Debutant Meyer Kroneberg er overrasket over nominasjonen.

— Jeg har havnet i et celebert selskap, og synes det er kjempehyggelig at de har nominert meg. Det var en fin overraskelse, sier hun.

I kategorien sakprosa, ble Håvard Rem nominert for boka "Innfødte skrik", Else "Sprossa" Rønnevig for "Bakerovnen" og Johan Christian Sandvand for boka "Har du hørt..."

I dag ble det også kjent at Gaute Heivoll er nominert til årets Litteraturkritikerpris 2010 i kategorien voksenbøker, med boka "Før jeg brenner ned". Her er også Beate Grimsrud nominert for "En dåre fri", Jan Roar Leikvoll for "Fiolinane" og Carl Frode Tiller for "Innsirkling 2".

I fjor gikk Sørlandets litteraturpris til Karl Ove Knausgård for "Min kamp", bind 1 til 3. Juryen har gått gjennom 79 aktuelle bøker fra landsdelen, og for første gang er fire forfattere nominert for skjønnlitteratur, én mer enn tidligere. Nå kan publikum stemme i alle bokhandlere og bibliotek i Agder, og på nettet. Vinneren kunngjøres i april.

Målsettingen for Sørlandets litteraturpris er å stimulere til leselyst, øke oppmerksomheten om litteratur, særlig i landsdelen, og å hjelpe fram nye og gryende forfatterskap fra Sørlandet (Agder).