Første episode av Top Model Norge 2011, med Mona Grudt som programleder vises på TV3 mandag kveld. Og med i modelltroppen er kristiansandsjenta Alexandra. 21-åringen hadde jobbet som modell på hobbybasis i to år før hun valgte å melde seg på tv-programmet.

— Jeg synes det virket som en spennende utfordring, men jeg vet ikke helt hvordan jeg kommer til å reagere på å se meg selv på tv så mye. Uansett synes jeg programmet er veldig bra fordi de søker modeller i alle fasonger og med sterke personligheter, sier Alexandra, som for tiden bor i Tromsø.

OPPVOKST PÅ JUSTVIK.

Hun er født og oppvokst på Justvik, og har også bodd på Iveland. Tross sin unge alder rakk hun å jobbe fire år i hotellbransjen på Sørlandet før hun flyttet til familie Nord-Norge. Norske tv-seere skal derimot bli kjent med Alexandra foran kamera, i samarbeid med kjendisfotografen Marcel Lelienhof og i hard konkurranse med 14 andre langbente skjønnheter. Programmet ble spilt inn i løpet av seks uker sommeren 2010. — Det var intense uker, og vi jobbet hele tiden. En photoshoot tar som regel en hel dag, og det er mye venting og jobb utenom akkurat det man får se på tv, sier Alexandra.

KRANGLING.

Internasjonale utgaver av Top Model er blant annet kjent for å fokusere mye på konflikter og stridigheter modellene imellom. Alexandra innrømmer at det til tider kunne være kunne oppstå krangler mellom jentene også i den norske utgaven.

— Det er klart det er utfordrende å bo 15 jenter så tett oppå hverandre. Det oppstår alltid… situasjoner. He he. Jeg ble nok litt hissig av og til. Men det viktigste var å konsentrere seg om konkurransen og jobben man skulle gjøre, forteller kristiansandsjenta.

Foto: TV3

Første photoshoot, som vises på tv mandag, var med Ben Stevens Adams fra popgruppa A1. Alexandra har vært fan av han siden hun var liten, noe som gjorde jobben ekstra spennende. I episodene fremover møter jentene nok av utfordringer, og krevende jobber krever hard psyke.

— Det er ikke alltid man har en god dag på jobben, og alt blir ikke hele tiden som man hadde planlagt. Men da gjelder det å psyke seg opp og bruke følelsene på godt og vondt. Jeg mener man må være litt skuespiller for å være en god modell. Til vanlig er jeg ei jordnær og rolig jente, men foran kamera blir jeg veldig konsentrert og bruker mye følelser, forteller modellspiren.