TIL ARENDAL: Postgirobygget skal i sommer spille i Arendal, og blir startskuddet for de nye konsertarrangørene Pollen Live. Foto: Pressefoto

ARENDAL: Ved årsskiftet ble selskapet Pollen Live etablert, med daglig leder Mats Aronsen i spissen. I dag offentliggjorde de sitt første arrangement – Postgirobygget spiller på Poppes plass i Arendal lørdag 11. juni.

— Vi så behov for å gjøre supplerende ting. Canal Street driver vi med i slutten av juli, Hove er i slutten av juni og det er et marked for å gjøre også en del andre konserter, sier Aronsen til fvn.no.

- Er dere konkurrenter til Toffen Live og Odderøya Live?

— Vi kan jo komme i konkurranse siden vi også er konsertarrangører. Men det er ikke primært sånn vi har tenkt det, sier Aronsen, som også åpner for samarbeid med de to konsertarrangørene.

— Jeg har småsnakket litt med Toffen (Gunnufsen, red. anm.). Det kan også være aktuelt å samarbeide med Odderøya Live, sier Aronsen, som til nå ikke har vært i kontakt med sistnevnte.

Han har høye ambisjoner.

— Det kan bli noen konserter til i år i denne størrelsesordenen (Postgirobygget, red. anm.). Men vi har også tenkt på større konserter. Selve amfiet i Pollen har i dag en makskapasitet på 1500-2000 publikummere, men det går også an å arrangere i selve Pollen, og da er det plass til langt flere. Ellers ønsker vi å arrangere andre steder i og rundt Arendal, sier Aronsen.

- Hvilke andre steder?

— Grimstad, for eksempel. Det kan kanskje være aktuelt med Kristiansand også, enten alene eller sammen med andre, sier han.

Han ser for seg at konsertene kommer til å foregå primært om sommeren.

— Men det kan også være vi gjør ting innendørs om vinteren, for eksempel i kulturhuset, sier han.

Aronsen er ikke bekymret for at jobben i det nye selskapet går ut over Canal Street.

— Jeg er primært festivalleder for Canal Street. Nå driver jeg dette på siden. Så det blir nok sånn at når vi kommer opp med ting å gjøre, setter vi alt inn på det, og så er det over, sier Mats Aronsen.

Styreleder i Pollen Live er Svein Nilsen. Selskapet beskriver at de kommer til å drive innen områdene «kulturproduksjoner, events og prosjektutvikling».

Hva synes du om at det nå er en ny konsertarrangør på Sørlandet?