KRISTIANSAND/OSLO:Jeg har veldig lyst til å drive med musikk videre. Det er det jeg liker å holde på med , sier Nina Ugland på telefon fra Oslo.

Kristiansandsjenta har hatt fullt program siden hun kom til Oslo tirsdag formiddag, med øving, innspilling, lydsjekk og sosiale arrangement. Lørdag kveld er hun en av ti finalister når finalen i Melodi Grand Prix junior arrangeres i Oslo Spektrum.

— Jeg gleder meg veldig. Det er en stor scene og en stor sal, så det blir en opplevelse. Men jeg er litt nervøs også, innrømmer 15-åringen.

Startet som fireåring

Faren Geir T. "GT" Ugland er musiker, og kan fortelle at Nina har holdt på med musikk hele livet. Som fireåring stod hun foran 1000 publikummere i Kjuttaviga, og et par år senere hadde hun et solonummer i anledning Dyreparkens 40-årsjubileum. Hun hadde også en liten rolle i filmen "Yohan - Barnevandrer".

Når hun var liten spurte alltid folk om hun ikke var nervøs. Da spurte hun bare: "Hva mener du?". Å være nervøs var helt fremmed for henne , forteller Geir Ugland.

VENNSKAP: Nina Ugland sier hun ikke ser på MGPjr som en konkurranse. - Jeg tenker ikke så mye på å vinne. Det viktigste er å beholde vennskapet med de andre finaledeltakerne, sier 15-åringen. Foto: NRK

Nina har skrevet finalebidraget "La meg forstå" selv. Sangen handler om livets mange vanskelig valg.— I refrenget synger jeg "La meg forstå, hva jeg skal gjøre, hvor jeg skal gå". Sangen kan tolkes på forskjellige måter fra person til person, sier den unge artisten.

Jeg skriver ganske mange sanger. Det er en fin måte å få ting ut på hvis man bærer på noe , legger hun til.

Nina har en egen profil på YouTube, og der har hun lagt ut fire sanger. Blant annet den selvskrevne "Raining" og en coverversjon av Christina Aguileras "Bound To You".

Stor supportergjeng

600 søkte om å få bli med i MGPjr. 25 ble plukket ut til audition, og ti av dem gikk videre til finalen i Spektrum. Der vil Nina få støtte av mamma, pappa, lillesøster Caroline (6) og lillebror Christian (4). Men det er ikke bare familiens om vil heie på Nina. Etter aktiv supporterverving vil en stor delegasjon sørlendinger være på plass i Oslo.

Supportergjengen teller hele 217 stykker. Det er visst ny rekord i MGPjr-sammenheng, og arrangørene var overrasket over hvor stor supportergjeng Nina har , sier pappa Geir.

— Det betyr mye at de er der og stiller opp. Jeg tror det kan gi meg en slags styrke, sier Nina.

Drømte om finalen

For noen dager drømte Nina om lørdagens finale. Det spesielle var at alle glemte hvilken sang som vant.

— Men alle var venner, og dermed vant alle, sier Nina, som skryter av hvordan NRK legger opp sangkonkurransen.

Det kan virke som en konkurranse utenfra, men for oss som deltar er det annerledes. Vi er alle gode venner, og har et godt samhold. Uansett hvem som går til topps er det vennskapet som vinner, og det er det viktigste , sier kristiansandsjenta før hun må springe inn til lydsjekk på scenen.