KRISTIANSAND: Sørlandets Kunstmuseum leter etter ny direktør for museet etter Pontus Kyander, som forlot Kristiansand for å begynne i ny direktørjobb ved Trondheim Kunstmuseum.

Søknadsfristen til direktørstillingen gikk ut 21. august, og ved fristens utløp har 25 personer søkt stillingen. Stillingen som direktør er lyst ut nasjonalt og i Skandinavia, og styret for SKMU Sørlandets Kunstmuseum forteller at det er søkere til stillingen fra både Norge og utlandet. De mener de er fornøyd med antallet søkere, og forteller i sin pressemelding at det er aktuelle direktørkandidater i søknadsbunken.

Søkerlisten blir offentliggjort tirsdag 30. august.

Sørlandets Kunstmuseum ønsker å bli ledende i Norge og Norden på formidling av samtidskunst. Museet vil både bekrefte og utfordre i sin rolle som samfunnsaktør og museum, og er en spennende kulturinstitusjon på Sørlandet, og et regionalt kunstmuseum for både billedkunst og kunsthåndverk.

Institusjonen ble etablert som stiftelse i 1995, og mottar driftsmidler fra Kulturdepartementet, Aust— og Vest- Agder fylkeskommune og Kristiansand kommune.