KRISTIANSAND: — Det er klart at når Bjørg og en rekke veteraner i Høyre stiller opp på gruppemøte, betyr det noe. Nå hører jeg at Høyre skal snakke med sine partnere tirsdag. Jeg er optimist nå. Turnéstøtten er avgjørende for å utvikle musikkmiljøet og konsertbyen videre, sier Nordhus.

Og akkurat det mener Bjørg Wallevik også. Det var dramatikk i luften da hun kom til Høyres gruppemøte rett før klokken 19.00 i kveld. Hun har ikke blandet seg inn i et Høyre-budsjett siden hun gikk av. Wallevik lot ingen være i tvil om hvorfor hun kom:

— Det er galt å kutte støtten til Sørf. Høyre kan ikke løpe fra en avtale vi har gjort om å gi støtte i tre år. Høyre kan ikke rive ned det vi selv har lagt malen for og vært med å bygge opp, sa Bjørg Wallevik til Fædrelandsvennen.

Og hun ga seg ikke med det:

— Det er ikke klokt å kutte. Jeg er her for å gjøre uklokt til klokt. Så får vi se om vi når fram, sa Wallevik.

Deretter henvendte kvinnen som ordfører Arvid Grundekjøn nylig omtalte som "Mor Kristiansand" seg til Sørf-leder Kjetil Nordhus og sa:

— Kristiansand var et sort hull som ingen brydde seg om. Vi må ikke tilbake dit. I dag er byen levende, interessant og engasjerende, og folk vil hit. Jeg har vært en måned i USA. Det er aldri moro å være borte når det skjer ting som dette hjemme.

På gruppemøtet var det en opphetet diskusjon, og møtet varte i over to timer. Bak lukkede dører brukte Wallevik ordet løftebrudd om den nye partiledelsens godtagelse av Sørf-kuttene. hun minnet om at turnéstøtten skulle vare til støtten blir evaluert.

Mange skal ha vært enige med Bjørg. I hvert fall endte gruppemøtet med at Høyre nå snur. De vil på et møte med koalisjonspartnerne (KrF, Frp og Pp) i dag forsøke å få gjennomslag for en halv million til Sørf.

Før gruppemøtet begynte sa gruppeleder Hans Otto Lund at budsjettforslaget ligger fast. Etterpå sier han at det er budsjettprosessen som ligger fast, og at det skal være et siste møte i koalisjonen om budsjettet i dag.