Onsdag 14. april

Fremtida i Norsk Jazz

Charlies bar klokken 20.00

Torsdag 15. april

The Fabulous Thunderbirds

Kick Scene klokken 20.00

Kick får besøk av rock-blues veteranene i The Fabulous Thunderbirds denne torsdagen. Bandet har eksistert i over 30 år, og blander både rock, blues og det de selv definerer som "the juice" av Americana-musikk! Vokalist Kim Wilson har vært med siden starten, mens bandet gjennom årene har skiftet ut flere medlemmer. I 1979 kom den første plata "Girls Go Wild". Siden da har bandet gitt ut ti plater, og ett live-album.

Herr Nilsson

Charlies Bar klokken 22.00

Terje Bringsvor Nilsen, Einar Olsson, Eirik Utne, Jan Otto Nerdal, Morten Mjørlaug, Lars Jakob Stava, Ragnhild Jordahl og Johannes Førde utgjør åttemanns-orkesteret Herr Nilsson fra Bergen. Med to trommesett, gitar, banjo, trompet, fiolin, keyboard og gjøglerier reiser de for tiden rundt i norges land på lanseringsturné for den nye plata som kom ut 6. april.

Nysgjerrig på hvordan dette høres ut? Du kan besøke orkesterets MySpace-side og få en smakebit.

Fredag 16. april

Kråkesølv

Pir 6 klokken 20.00

Kråkesølv fra Bodø spiller slentrende popmusikk, med innslag av post-rock og med norske tekster. I 2009 kom debutalbumet "Trådnøsting", som bandet ble nominert til to Spellemannspriser med. Kråkesølv har klart å bygge seg opp et solid navn etter å blant annet ha blitt kåret til Ukas Urørt i januar 2009, gjort diverse tv-opptredener og ikke minst turnert mye og blitt et drevent konsert-band.

Vassendgutane

Havana Etcetera klokken 21.00

Åpen Scene på Samsen

Samsen kulturhus klokken 20.00

En gang i måneden stiller Bingen Scene lokalene til disposisjon for band, teatergrupper, dansegrupper og andre som ønsker å formidle sitt kulturelle uttrykk. Åpen Scene er stedet hvor artister, band og andre kunstnere får opptre med profesjonelle lyd— og lysteknikere.

Releasekonsert, In Vain

+ Neongod

Kick klokken 22.30

Progressiv ekstrem-metall kaller kristiansanderne i In Vain musikken sin. I januar kom den kritikerroste plata "Mantra" i butikkhyllene og du kan lese hva Fædrelandsvennens anmelder mente om den her.

Selv om Johnar Haaland, Andreas Frigstad, Sindre Nedland, Stig Reinhardtsen og Kristian Wikstøl har base i Oslo, velger de Kristiansand som åsted for sin offisielle releasekonsert. In Vain vant også 400.000 kroner da de gikk til topps i konkurransen om "Cultivas Idéstipend" i august i fjor, og blir spådd en lys karriere.

Fredag får de med seg et annet Kristiansandsband på scenen på Kick. Femspannet Neongod har spilt tung thrash-metall i over 10 år, og kom i slutten av februar i år ut med Ep'n "Cleareyes".

Lørdag 17. april

Chris Mills og Stian Eriksen

Charlies Bar klokken 16.00

Chris Mills er en trubadur fra New York i USA. Han spiller kammer-pop, indie-rock, southern-rock. Eller ifølge sin Myspace-profil "whatever you want to hear".

Stian Eriksen, frontmann for bandet Odeon, har over årenes løp utviklet en særegen måte å skrive og formidle låter på. Ifølge arrangøren er dette musikk for de nysgjerrige og lydhøre, hvor lytteren blir utfordret og invitert inn i et uforutsigbart landskap.

Søndag 18. april

Zanussi 5

Kick klokken 20.00

Zanussi Five består av Rolf-Erik Nystrøm (sax), Jørgen Mathisen (sax), Eirik Hegdal (sax), Per Zanussi (bass) og Gard Nilssen (trommer). Femspannet skal være noe av det hotteste innen ung norsk jazz om dagen, og har gitt ut tre album i løpet av sin fireårige karriere. Siste plata "Ghost Dance" ble sluppet mandag denne uka, og besøker Kristiansand Jazzklubb søndag.