Dødsfallet til den amerikanske skuespilleren Brittany Murphy skyldtes legemidler i kombinasjon med lungebetennelse og jernmangel. Det opplyste det rettsmedisinske instituttet i Los Angeles torsdag. Monjack uttaler seg nå til magasinet People, og sier følgende: – Alt ved rapporten overrasket meg og Brittanys mor. Jeg forventet at årsaken til at hun døde hadde noe med hjertet å gjøre.

Monjack og Sharon Murphy har hele tiden sagt at de tror skuespillerens død skyldtes medfødt hjertefeil. De har tatt avstand fra påstander om at Murphy led av anoreksi eller brukte narkotiske stoffer.

Monjack uttalte torsdag at hans nå avdøde kone ikke virket særlig syk den dagen hun døde. Han sier også at han, til tross for at resultatet kom som en stor overraskelse, godtar det – og avslutter et kapittel.

Obduksjonen viste at Murphy hadde tatt en kombinasjon av reseptbelagte og reseptfrie legemidler. Det ble ikke funnet spor av ulovlige legemidler i henne. Den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderer med at dødsfallet var en ulykke forårsaket av legemidlene.

Skuespilleren, kjent fra filmer som «Clueless», «Girl, Interrupted», «Sin City» og «8 Mile», døde 20. desember i fjor – bare 32 år gammel. (©NTB)