KRISTIANSAND: — Det er skikkelig stas å endelig få vist frem litt av det jeg har laget, sier regissør Martin Lund.

Lund er han spent foran kveldens arrangement, og håper det kan skape interesse for filmen som har norgespremiere 24. september.

— Jeg håper klippene vi viser vil trigge folks nysgjerrighet og etterlate dem med et ønske om å se mer. Jeg håper selvfølgelig at noen er interessert i å kjøpe den også, sier 31-åringen.

”- Det er liksom dobbelt opp av alt når du lager spillefilm – dobbelt så gøy, spennende og ikke minst krevende

Martin Lund, regissørLund vant gullstolen i Grimstad for sin første kortfilm «Hjemmekamp» i 2004, som også ble sendt til Sundance-festivalen i USA. I tillegg til kortfilmer har han også laget reklamefilmer, som han blant annet har vunnet Gullblyanten for. Lund er utdannet ved Den norske filmskolen i Lillehammer og ved Westerdals. Nå er han er i etterarbeid med «Knerten gifter seg» - hans første spillefilm.

— Det er liksom dobbelt opp av alt når du lager spillefilm – dobbelt så gøy, spennende og ikke minst krevende, sier regissøren.

I tillegg til Lund kommer den svenske regissøren Andreas Grönros med filmen «Jag saknar dig» , og den danske regissørenKaspar Munk med filmen «Hold om mig». I tillegg til å vise klipp fra de kommende filmene, kommer de også til å fortelle om prosjektene sine, og om hvilke forventninger de har fremover. Programleder for kvelden er Silje Riise Næss fra Litteraturhuset i Oslo og Blått Lerret.

— Det er spennende at vi kan presentere kommende filmer fra hele Norden til kjøpere og festivalarrangører fra hele verden. Tidligere het arrangementet «Film på vei» og presenterte kun norske filmer. Arrangementet er et flott visningssted som potensielt kan åpne noen internasjonale dører, sier sjef for Barnefilmfestivalen, Danckert Monrad-Krohn.