KRISTIANSAND: – Flere og flere konserter arrangeres i byen, og stadig flere går på konsert. Men studentene utgjør en veldig liten del av konsertpublikummet, sammenlignet med både Bergen og Trondheim, sier Solveig T. Knutsen i Kristiansand Rock City.

Ønsker flere studenter Det er bakgrunnen for at de inviterer til debatt på Havana når Kulturnatta arrangeres 8. mai. I samarbeid med studentorganisasjonen Samfunnsviterne ved Universitetet i Agder inviterer Rock City Kristiansand til diskusjon om Kristiansands omdømme og studentenes bruk av kulturtilbud.

– Vi vil at studenter skal bli mer bevisste når det gjelder deres deltakelse i kulturlivet i Kristiansand. Vi ønsker nye ideer og vi vil involvere nye grupper i det som skjer på kulturfronten. Pir 6 er et studenttilbud i byen, hvor studenter selv står bak. Men vi ønsker et mer omfattende samarbeid, og at studenter blir en viktigere del av kulturarrangementene i byen, sier Knutsen.

— Undervurdert

Lars Erik Erekne Nilsen er UiA-student og med i studentorganisasjonen Samfunnsviterne. Han mener Kristiansand blir undervurdert som kulturby.

— Dette er en viktig debatt. Som student ser jeg at det skjer mye i byen, men studentene dukker ikke opp på konsertene. Når man ser på kulturkalendere, ser man at Kristiansand ikke tas alvorlig som kulturby. Fem byer går igjen, men Kristiansand er ikke med. Det er et paradoks, sier han.

«Investorstyrt eller folkestyrt»

Debatten tar også opp hvilken rolle Cultiva har fått i kulturlivet. I tillegg går Kristiansand Byutviklingskommando og Protestfestivalen også sammen om å lage debatt under Kulturnatta. Først skal de diskutere «Investorstyrt eller folkestyrt byutvikling?» Deretter skal også bompengeordningen i byen diskuteres.

– Det er viktig at Kulturnatta inneholder et bredt spekter av tilbud, og da er debatter viktig. Vi håper at debatten kommer til å skape engasjement og også trekke yngre grupper, sier Knutsen.

Det er Rock City Kristiansand som i år har ansvaret for kulturnatta for tredje gang, mens selve arrangementet har vært avviklet siden 1998. I fjor ble det satt billettsalgsrekord da 1500 mennesker løste billett til rundt 100 arrangementer.