Senere denne måneden skal hun drive lobbyvirksomhet rettet mot medlemmer av den amerikanske kongressen på vegne av en organisasjon som jobber for vanskeligstilte barn.Jessica Simpson legger veien fra Hollywood til Washington, DC for å snakke med lovgiverne om «Operasjon Smil», som sørger for at barn med misdannede ansikter får gratis kirurgi under mottoet «Vi forandrer liv et smil av gangen».

De reiser til fattige land og opererer barn med hareskår og andre misdannelser. Siden starten i 1982 har mer enn 94.000 barn blitt operert. Selv reiste Simpson i fjor til Afrika for å se virksomheten i aksjon.

— Hun er i en livsfase nå hvor hun ønsker å bruke sin kjendisstatus til å gjøre noe godt. Hun flyr dit for egen regning. Dette er hennes Angelina-øyeblikk, sier en kilde som står veldedighetsorganisasjonen nær, ifølge Femalefirst.

Simpson skal også være i ferd med å ta sin karriere som musikkartist opp til vurdering. Selv om hun har kontrakt på å gjøre tre album til, har hun hintet om at hun er klar til å si takk for seg for godt - etter å ha fått smaken på skuespilleryrket da hun debuterte på lerretet i «Dukes of Hazzard» i fjor. (©NTB)