KRISTIANSAND: Før påske var rapduoen Folkefiender på Ikea Sørlandet for å spille inn musikkvideo til sin nye singel "Ikea". Nå er videoen klar.

Fornøyde

— Vi er i alle fall kjempefornøyde, og synes at den er veldig morsom, sier Carsten "Big Daddy" Marcussen som utgjør Folkefiender sammen med Kristian "Ego" Kristiansen.

Allerede har tekstmeldingene tikket inn med gratulasjoner til Folkefiender, og Marcussen er sikker på at låta vil bli godt mottatt.Da Fædrelandsvennen traff rapduoen under innspillingen forklarte Kristiansen om inspirasjonen til låta:

— Låta handler om vår dype frustrasjon over Ikea-møbler. Det begynte med at jeg skulle flytte inn i en ny leilighet og trengte møbler, og ba Karsten om hjelp. Men vi brukte så lang tid, at det endte med at mamma skrudde sammen alle møblene for meg, forteller Kristian «Ego» Kristiansen fra Søgne om inspirasjonen til «Ikea».

- Morsomt

Og frustrasjonen, den kommer tydelig fram i refrenget:

"Ikea er billig, men et mareritt. Hvis denne stolen vil ha beef (krig journ. anm.), så kan vi ta det dit. Flatpakka, jeg hater deg."

Ikea på sin side synes bare at stuntet var morsomt.

— Det er bare morsomt, og de er ikke de første som har gjort det. Ole Paus har skrevet en sang om Ikea, og flere standup-komikere har også funnet inspirasjon hos oss, uttalte varehussjef for Ikea, Solrun Hitland til Fædrelandsvennen i forbindelse med innspillingen.