PSP

Crisis Core: Final Fantasy VII

Utgiver: Square Enix

Genre: Rollespill

Plattformer: Kun PSP

PEGI: 16+

Verdens mest populære rollespillserie til konsoll, Final Fantasy, måtte opp i sin syvende installasjon før den omsider fant veien fra Japan til europeiske PS2-er. Siden den gang har vi kommet helt til Final Fantasy XII, og det har kommet flere sidespor på PSP og DS. Mens du venter i spenning på Final Fantasy XIII, kan du nå ta turen tilbake til historien fra sjueren, denne gangen på PSP.

Du spiller Zack, en ung soldat som blir kastet ut i et science fiction-eventyr fullt av spenning og action. Du kjenner straks igjen Final Fantasy-musikken, de flotte mellomsekvensene, og den sprø dialogen serien er kjent for.

Som vanlig må du også her venne deg til et helt nytt kampsystem. Du velger angrep med skulderknappene, og angriper med X. Dette går for så vidt greit en stund, men det er litt kronglete å finne frem bagen med oppkvikkere du trenger når du har fått deg en real smell og ikke har mer magipoeng igjen til å helbrede deg. Spesielt når kampene foregår i sanntid. Du må lete deg frem gjennom noen små, like ikoner nederst på skjermen for å finne eliksieren du er ute etter, og før du har gjort det, kan fienden ha satt inn nådestøtet. Men du venner deg likevel til dette.

Mens andre spill i serien gir deg tilbake helsen når du lagrer, har man i Crisis Core valgt å la deg ordne med helse og magipoeng selv. Dette føles litt gammeldags, men det er til gjengjeld lagringspunkter nesten rundt hver eneste sving, så det blir ikke uoverkommelig.

Spillet har en om mulig enda mer cheezy dialog enn tidligere i serien, men likevel, Crisis Core er uten tvil det beste actionrollespillet som finnes til PSP, så hvis du har lyst på et spennende eventyr mens du regner bort på hytta i sommer, er dette spillet for deg.