(Se fvn.nos intervju med bandet i videoen over)

På papiret så det lite relevant ut at Franz Ferdinand skulle være headliner på Hovefestivalens første dag. De var langt hetere da de spilte under Quart i kjølvannet av suksessen med sitt debutalbum i 2004. Det tok dem ikke mange minutter før det var grunn til å legge skepsisen til side.

Nå har de tre album å hente låter fra, og vi fikk naturlig nok mest fra 2004-albumet pluss det siste, som kom i vår. Alex Kapranos og de andre skottene virket friske og formidlingskåte etter all makrellen de har stappet i seg etter at de kom til Sørlandet. Lydbildet satt som det skulle fra første låt, og bandet spilte tight og tøft med den gode stemmen til Kapranos i front. Et stilig lysshow ga konserten et ekstra løft. Bare litt synd at Hovefestivalen ikke har sett seg råd til å filme og bruke storskjerm i år.

Franz Ferdinand har materiale til å sette sammen en variert konsert tuftet på melodiøs 60-tallsinspirert rock mikset med friske punkeriff og heftige rytmer. ”Walk away” var en vinner i første kategori. Etter en halv time slo de til med hiten ”Take me out”. Da kokte det ute blant publikum, og derfra og ut fylte kvartetten sin rolle som headliner på en utmerket måte, selv om et par av låtene fra deres ferske ”Tonight-album” gled litt over i kjedelig, repeterende danceorientert rock.

Helhetlig var dette overbevisende og sterkt fra et band i toppform.