I dag har filmen Spiderwick-krønikene premiere, og for en gangs skyld har man klart å lage et ganske OK spill basert på filmen. Som i filmen kastes tre søsken ut i en spinnevill historie der de plutselig finner ut at det bor alle slags merkelige monstre, noen snille og andre så langt fra snille som tenkes kan, rundt oss på alle kanter.

Søsknene kommer over en mystisk bok som forteller om denne skjulte verdenen og viser dem hvordan de skal få øye på den, og snart kastes de ut i et eventyr der de må slåss, klatre, løse oppgaver, samle små skapninger, lete etter ting de kan sette sammen til andre ting osv.

Spillet brøyter ikke opp ny mark på noen måte, men klarer likevel å fengsle på et vis. Spillopplevelsen veksler mellom eventyr, der du bruker den smarte Simon til å finne opp ting som kan komme til nytte, og en mer actionpreget opplevelse der du bruker de andre to søsknene til å slåss mot onde skapninger i skogen rundt huset med balltre og sverd. Av og bikker det også over i et slags plattformspill, der du må spille en liten husnisse som beveger seg rundt i veggene på det gamle huset barna nettopp har flyttet inn i.

Det er til tider litt vanskelig å vite hva man skal gjøre, og mangelen på kart gjør at man stadig vandrer på måfå rundt i skogen. Slåssingen blir litt vel ensformig, selv om det faktisk er et slags kombosystem her også, men det er det sjelden du trenger.

Spiderwick-krønikene passer best for barn, kanskje spesielt for barn som liker bøker og filmer som Ringenes Herre og Harry Potter. Og hvis de har lest bøkene og sett filmen basert på Spiderwick-universet kommer de nok til å få enda mer ut av dette. Spiderwick Chronicles greier seg over midtstreken, så vidt det er.

Spiderwick Chronicles:

Xbox 360

Utgiver: Sierra

Genre: Actioneventyr

Plattformer: 360, PC, PS2, DS, Wii

PEGI: 12+