Tid: Fredag kveld

Sted: Kick Scene, Kristiansand

Publikum: ca 350

Det er 25 år siden bandet Arcturus ble startet under navnet Mortem. Siden da har de vært gjennom flere utskiftninger av medlemmer og i 2007 ble bandet oppløst. Nå er det fem år siden sist Arcturus spilte konsert og publikum virker spent på å se de igjen.

Det hele starter med låten «Evacuation Code Deciphered» fra deres siste album «Sideshow Symhonies» som kom ut i 2005. Bandet stiller i kostymer og vokalisten Simen «ICS Vortex» Hestnæs, kjent fra bandet Dimmu Borgir, kommer på scenen med en gammel tvangstrøye. Alt virker lovende for en skikkelig avantgarde metalkonsert.

Dessverre virker bandet litt uengasjert under store deler av konserten. Energien og aggresjonen fra musikken når ikke frem til publikum, som blir stående ganske stille. Mellom låtene er det heller ikke mye trøkk å få ut av ICS Vortex som snakker om hvilke sanger han liker best og at han mistet ørepluggen sin, i stedet for å få opp stemningen blant publikum.

«The Chaos Path» var blant låtene ICS Vortex nevnte som sin yndlingssang. Ikke så rart, siden han her får vist at han er en habil vokalist med en klar falsett og ornamentikk. Bandet er samspilte og man kjenner de stødige basstrommeslagene til Jan Axel «Hellhammer» Blomberg riste i lokalet.

Når Arcturus går av scenen etter siste låt, er det mange som går fra lokalet uten noe om og men. Rundt halvparten blir igjen for å klappe bandet opp på scenen igjen. På ekstranummeret «Shipwrecked Frontier Pioneer» virker det som det hele detter litt fra hverandre. Sangen blir oppjaget og det høres ut som at vokalen ikke henger helt med i svingene.

Kort oppsummert var dette en konsert med mange bra ideer, men utførelsen kunne vært bedre. Prosjektor med film som gikk i bakgrunnen hadde vært en flott effekt, hadde det ikke vært for at trommene sto i veien. Gitaren var for lav og ble til tider overdøvet av keyboard. Gitaristen gav oss heller ingen minneverdige soloer, noe som nærmest er et must på en metalkonsert. Forventningene var store til konserten, men det ble en litt rusten reunion av Arcturus.