Likte du Sivert Høyem før, så vil du garantert gjøre det nå også

Hans femte soloalbum bryter ikke så mye med de to-tre foregående, men den svenske Thåström-produsenten Ulf Ivarsson tar med seg Høyem på nye, friske og rocka øvelser. Spennet er stort stilmessig, men den tre kvarter lange skiva framstår likevel som en fristende helhet.

Sivert Høyem har ikke funnet opp verken rocken eller bluesen. Han forsyner seg og lar seg inspirere av de store artistene, og han har alltid vært ute på en endeløs jakt etter de ultimate låtene. Her treffer han blink nesten hele veien. Fra låter med en gospel-twist a la de sterke og mektige «Handsome Savior» og «Inner Vision» til den rocka og buldrende historien om «Wat Tyler» til den snille og rolige «Free As a Bird».

Produsenten og musikerne har gitt låtene til Høyem en kraft og en tyngde som hans stemme fortjener. Mørke skygger, det blåe og det melankolske. Oppe og nede. Sivert Høyem er 38. Han er fortsatt sulten, nysgjerrig og kreativ. Det vil han antagelig være hele livet. Akkurat som Bob Dylan og Nick Cave og Leonard Cohen. Takk for det!

SivertHøyem.JPG