Et stort politioppbud plasserte seg på baksiden av hotellet ved 19-tiden i går. Også en ambulanse ble tilkalt, men ble avbestilt etter kort tid.

Winehouse ble pågrepet for narkotikaforbrytelse, og satt i går kveld i fengslig forvaring i politiarresten. Hun ble arrestert på hotellet sammen med en annen person.

Politiet skal ha gjort beslag av narkotika, men vil ikke kommentere pågripelsen. – Av personvernhensyn vil jeg ikke si noe om denne saken, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen.

Avlyste konserter

Etter det BT forstår skal forholdet ikke være så alvorlig at politiet finner grunn til å be om varetektsfengsling.

Frank Nes i Bergen Live vet ikke noe om hva som har skjedd med Winehouse i Bergen.

– Vi har en avtale med Winehouse-crewet i Grieghallen i morgen. Utover det vet vi ingenting om hva hun foretar seg, sier han til Bergens Tidende.

Bergen Live og Frank Nes hadde jobbet hardt i flere måneder med å få «Rehab-stjernen» til Bergen. Winehouse skulle egentlig spille i Oslo i april, men avlyste konserten for å legge om turneen etter salget tok av i USA.

Dermed åpnet det seg en sjanse som Bergen Live ikke var sene om å gripe, og i april ble det klart at Winehouse kom til Grieghallen.

«Ustødig comeback»

Konserten i Bergen er en del av en høstturné som startet i Berlin mandag, og som vanlig knyttet det seg stor spenning til om artisten ville dukke opp. Det britiske musikkmagasinet NME omtalte konserten som et «ustødig comeback». Onsdag spilte Winehouse i København, før hun og crewet satte kursen mot Bergen.

Winehouse har avlyst en rekke konserter tidligere i år, både som følge av endringer i turnéplaner og på grunn av helseproblemer. Winehouse skulle åpne Øyafestivalen i Oslo den 8. august i år, men konserten ble avlyst bare noen timer før Winehouse skulle på scenen.

Plateselskapet forklarte avlysningen med alvorlig utmattelse og sykehusinnleggelse, men det ble raskt kjent at Winehouse måtte avlyse konserten som følge av en overdose narkotika.

STADIG BRÅK: Amy Winehouse har flere ganger vært i trøbbel på grunn av narkotikamisbruk. Foto: Scanpix/AP
Foto: Rune Christophersen