Den lille store trollmannen har et godt grep om sine fans. Magiske tall trylles frem fra mange land etter at «Harry Potter og Føniksordenen» har hatt sine første dager på det store lerretet.

Rett til topps i USA

Harry Potter-filmen hadde premiere i USA onsdag, men selv om en bare tar med helgetallene for USA, er det ingen tvil om at folk vil se gjengen fra Galtvort. 77,7 millioner dollar ble spilt inn i helgen, skriver Reuters.

Etter fem dager har den tjent inn 140 milllioner dollar. Det er den mest innbringende helgen noen Potter-film har hatt.

Skal en spå ut fra de første tallene, ser «Føniksordenen» ut til å bli den mest suksessrike av alle filmene også totalt. Etter fem dager har nemlig filmen tjent inn like mye som hver av de tre første gjorde på en hel uke. Den forrige filmen, «Ildbegret», sopte inn 146 millioner dollar etter en uke, skriver WENN.

Og verden for øvrig

Også resten av verden tar imot Harry og vennene med åpne armer. Filmen har spilt inn 190,3 millioner dollar i andre land — deriblant England, Frankrike, Australia og Mexico. Filmen har ennå ikke hatt premiere i store land som Japan og Russland.

I Norge hadde også den femte filmen premiere fra nord til sør og er distributøren Sandrew Metronome Norges klart største satsing i år. De var spent før premieren, men håpte at filmen ville bli en av de mest populære i år.

Så langt er det «Pirates of the Caribbean: At world's end» som er sett av flest på kino. Over 500.000 har til nå kjøpt billett.

Harry Potter-tallene for Norge vil bli klare mandag formiddag.