— Det blir nok en utfordring dersom det regner, men jeg føler vi er godt bemannet i forhold til at det er en ny festival, sier Henning Kristiansen, sekretær i Pro Sec.

Ifølge Kristiansen har Hove sikret seg 100 profesjonelle vektere, og cirka 100-150 frivillige. På de to første dagene skal bemanningen ha vært noe lavere.

Etter det fvn.no kjenner til skal Pro Sec i utgangspunktet ha stilt krav om 600 vakter for å garantere for sikkerheten.

Dermed mangler Hovefestivalen 350 vakter for å være på høyde med det opprinnelige kravet.

Kristiansen legger ikke skjul på at Hove hadde hatt behov for flere frivillige. Han tror det er ungdommenes luksusvaner som hindrer dem i å jobbe som vakt. Oppgavene går blant annet ut på å være portvakt, rive billetter og visitere.

— Jeg tror ungdommen har for mye penger i forhold til tidligere, og at det er derfor de ikke vil melde seg. Heldigvis har det vært en del voksne fra Arendalsdistriktet som har meldt seg frivillig, og har lyst til å oppleve dette, roser Kristiansen.

Foreløpig har det vært trafikale problemene som har vært til størst bry for Pro Sec. Det er nemlig bare én vei ut fra festivalen.

— Heldigvis har vi tre UP-patruljer som ordner trafikkavviklingen, samt en politistyrke som leder og assisterer, understreker Kristiansen.

— Campingen har vært fullbemannet, og jeg er glad for at det har kommet så mange. Foreløpig er det 2000 festivaldeltakere på campen, men det ser ut til å bli 5000, opplyser Kristiansen.

Skal du ikke på Hovefestivalen? Fortvil ei. Naviger deg rundt på campen i Hovespillet.