SØGNE: Da overleverte initiativgruppen, med billedkunstner Ingrid Juell Moe i spissen, 165.000 innsamlede kroner som gave til Søgne kommune.

Dermed er det nå nok midler til at Sverre Fehns arkitektkontor kan ferdigstille detaljprosjekteringen av den vesle bygningen på Kapelløya. Ideen ble ført lansert av kunstprosjektet Genius Loci i 2000, men har siden stanset opp på diskusjonsstadiet.

Kronerullingen har foregått på e-post i halvannets års tid, og Søgne kommune overtok i går eierforholdet til hele planleggingsprosjektet.

— Sverre Fehn er en av våre største nålevende arkitekter, men han er 83 år gammel, og med dette forprosjektet sikrer vi at detaljplanleggingen blir ferdig, sier Ingrid Juell Moe.

Det er ventet at prosjektplanen ferdigstilles før jul, men det er fortsatt usikkert når og om kapellet kan bygges:

— Vi er svært glad for denne gaven, og kontakten med arkitektkontoret er allerede opprettet, sier avtroppende ordfører Eli Løite (H).

— Nå har kommunen sikret seg rettigheter til videreføring og realisering av prosjektet, og jeg tror at tiden vil modne denne tanken, slik at kapellet en dag kan oppføres, sier hun.

Hvor lang tid denne prosessen vil ta, med de nødvendige runder i folkevalgte og byråkratiske organer, synes hun det er vanskelig å anslå.