OSLO: Hans Erik Dyvik Husby, bedre kjent som "Hank von Helvete" i det norske bandet Turboneger, snakker ut om sin kristne tro i det siste nummeret av magasinet NO.

— Jeg ser ingen grunn til at homofile skal få gifte seg. Ekteskapet er per definisjon hentet fra Bibelen, og er klart bestemt. Homofile må gjerne bo sammen og gjøre hva de vil, men ikke kall det et ekteskap når det står i Bibelen at ekteskapet er en institusjon mellom mann og kvinne. Det er en ren pervertering, sier Dyvik Husby til NO og mener at man da like godt kan tillate at en som er glad i å ha sex med sauer får gifte seg med en.

Ser rødt

Uttalelsene har fått homoforkjemperne til å se rødt. Leder i Skeiv Ungdom, Kamilla Øren Eidsvik mener Dyvik Husbys meninger kan føre til mer hets av homofile.

— Han er en person som mange unge ser opp til. Hvis man aksepterer det han sier, så flytter man grensen for hva som er greit å si i Norge om seksuelle minoriteter. Det kan føre til at det blir mer homohets i samfunnet, sier Eidsvik til Dagsavisen.

Signe Prøis, redaktør i NO, forteller at Dyvik Husby gikk gjennom alle sitatene før artikkelen gikk i trykken.

Vil ikke spekulere

— Det var et helt vanlig portrettintervju. Dette er sitater som må leses i en sammenheng der Dyvik Husby snakker om sin kristne tro, sier Prøis, som ikke vil spekulere i om Turboneger-vokalisten mener det han sier eller ikke.

Dyvik Husby er tirsdag opptatt med flere konserter med Turboneger i San Francisco. Han har derfor ikke vært tilgjengelig for intervju, men til produktsjef Anette Andersen i Sonet Distribusjon skrev han følgende på SMS:

— Det var personlige observasjoner og ment for et månedsmagasin. Jeg vil absolutt ikke delta i noen offentlig debatt i dagspressen rundt noen av disse temaene.

Hva mener du? Si din mening.