OSLO: Under en gallakonsert i Universitets Aula blir tre av Avenstroup Haugens verker fremført, ifølge en pressemelding fra arrangørene. To av sørlendinges verker er urfremføringer:

"Under Verden — Overtyre for Oslo Operafestival" er et bestillingsverk for festivalen, der teksten er skrevet av Cornelius Jakhelln. Verket skal fremføres av Oslo symfoniorkester, blandet kor og Kosma Ranuer fra Stockholm som bass-solist.

Den andre urfremføring, "Klavérkonsert nr. 1" , i romantisk stil, vil bli fremført med Einar Steen-Nøkleberg som klaversolist.

I tillegg vil Avenstroup Haugens "Der skreg en fugl" bli fremført under festivalen, som har fått undertittelen "opera til folket" , og blir arrangert i tidsrommet mellom 8. og 15. september 2007. Det blir opera på trikken, i kjøpesentre, i Spikersuppa og rundt omkring i hele Oslo.

Det øvrige repertoaret på konserten vil ha fokus på operalitteratur og blant utøverne er blant andre Elisabeth Norberg-Schulz og Knut Skram.

Oslo Operafestival – ”opera til folket” vil gi byen et enda større og bredere kulturtilbud og ønsker å avlive mytene om at opera er kjedelig og vanskelig tilgjengelig.

"Ved å vise at opera kan fremføres på andre steder og i andre rammer vil en slik festival være med på å ”ufarliggjøre” denne musikkgenren, og gi folk spennende operaopplevelser i både kjente og ukjente omgivelser," skriver arrangørene på sine nettsider:

Se program for hele festivalen her